Thursday, October 29, 2009

Rutin Pagi

Posted by Ms Linee at 3:25 PM 0 ELITE
selepas bangun pagi, mak aku lantas siapkan aku untuk ke sekolah...TIME KASIH MAK~~~lap U lah..




doluuuu-doluuu mak aku kejutkan nk g sekolah mcm nielah...wlupun terkebil2 nk buka mata n bangun, apa yg penting muka aku tetap "cute"...hahahahahaha...angkat bakul tollll...cissss..




bangun pagi...make me always cheerfull..mcm gmbr nie...kuikuikui..



evening uolls,

jom dengar cerita rutin pagi aku setiap hari..hehehehe..aku rasa sama jerk kot mcm org lain..bermula dgn ini...jeng..jeng..jeng..

setiap pagi bangun pagi..mcm ada lgu aku kt tadika camni..

"bangun pagi..
gosok gigi..
cuci muka..
mandi2.."
...............


dolu2 mak aku selalu nyanyikn lagu tue supaya aku bangun g sekolah..la nie, dah xpayah dah pun,xper..boleh bangun sendiri...hihihihihi...

"Semangat di pagi hari adalah hal paling penting bagi menjalani seluruh kegiatan sepanjang hari. Tapi kadang2 kita bangun tidur dengan rasa malas.. Hal ini kerana tidur yang kurang nyaman ataupun rasa letih yang membelenggu diri....

Keadaan tubuh yang keletihan itu boleh membuatkan mood kita ikut terganggu dan hasilnya, bisa-bisa badan dan keletihan sepanjang hari. Kunci utama bangun dengan segar di pagi hari adalah tidur yang cukup dan nyaman...."

Aku percaya dengan kata-kata ini..mak aku pun selalu nasihatkan diri aku...mak aku kata, bangun pagi "murah rezeki" tau uolls...hehehehehe...betollll...cuba tanyer mak or ibu or mama msg2???

ok..nk tgk rutin aku??

  1. bangun pagi & mandi -6 am
  2. solat subuh -6.30am
  3. bersiap ke opis -7.30am
  4. sampai opis on PC n internet -8.30am
  5. g bfst... -9am
  6. start wt kerja-kerja kt opis..hehehehehe.. -9.30am

~the end~






Wednesday, October 28, 2009

Lucky Day

Posted by Ms Linee at 7:00 PM 0 ELITE
peace be upon U,

arini aku mmg sentiasa happy...happy go-lucky..chewahhh...hahahahahaha...uolls nak tau x KENAPA??nak kan?kan?kan???hahahahaha...meh, meh cnie aku pun nak bgtau....

Pertama :
sebab pagi nie, aku bawa keta g kerja, pastu terserempak kereta bdk opis aku "Isa Hazril"...dia punyer keta 'myvi' colour biru, plat AFS 838...tpi,sapa nak tau, dia dah cinvert keta dia pada "Passo"...kahkahkah..itulah yg dia gemarkn...

then, aku terjumpa dia dekat Desa Petaling...syok sungguh bila dia "potong" keta aku yg comel nie..aku apa lg??terus kejarlah beb!!tp,dsbbkn banyak keta pg nie..aku dan dia tpisah oleh 2 keta..hehehehe..dilorong kanan sekali...ok??

dia mmg xperasan aku..xkenal no plat keta aku pun...then,aku potonglah dia plak secara senyap...agak2 dah jauh gila, n aku pun dahh masuk kawasan Putrajaya, aku lincah bagi dia msg, "aku dapat potong keta ko...yeyeyeyeyeyeye..yahooooo"...

aku dah agak, mesti dia panas punyer,slps terima msg aku..aku teruskn perjalanan aku dgn laju...masa aku smpi, 5 minit lepas tue...dia pun sampai...aku dah agak,dia pecut tahap dewa punyer selepas dpt msg dari aku....kuikuikuikui...xdpt gak kejar aku...hahahahaha...padan muka!!aku menang!!I'M THE WINNER...bestnyer...best..bestt....(aku yg terus seronnok & berjimba-jimba dari pagi lagi...)

Kedua:
solat zuhur..aku adalah org yg TERAWAL solat zohor arini...habis jerk aku mengucapkan salam ke kanan & kiri, K.Malati dah tunggu aku...uolls tahu x kenapa??citt....teka lah..hahahahaha..sbbnyer, dia terperanjat sbb aku awal..hahahahaha...selalu dia yg awal...kihkihkih...padan muka dia!!!

sbb,td aku penat, then tido jap dkt surau, pastu guling-guling ke kanan n kiri, aku terus jerk pikir, nak solatlah...aku gagahkan badan g ambil wuduk..sbb hujan arini..tahap dewa!!(smpi weolls punyer team netball xdapat main arini..sedihnyer...)sejok giler doh!!!!!!!!!aku terus jerk solat dgn niat yg luhur n khusyuk tawaduk (chewah....hanya Tuhan yg tahu..)

so, aku pun terus berlagak dgn k.malati,aku solat awal...aku berjimba2..melompat2 kegembiraan...bestnyer..bestnyer...bestnyer...yahooo0000ooooooooo...itu sajer utk arinie...(wlupn aku dpt panggilan telefon misteri yg tahu ttg diri aku bagai..aku mcm pelik??siapakah dia?tp, lantak ko lah..aku nie "glamous" kot...sampai ko tau sumer ttg diri aku!!pedulik apa aku....citttttttttt...org nie mmg agk tidak sopan!aku xnk cerita dlm blog nie, nnti "kotor" blog aku...)




~the end~







Friday, October 23, 2009

3 K.E.J.U.T.A.N

Posted by Ms Linee at 10:26 AM 6 ELITE
peace be upon U,

muning uolls...knp dgn tittle aku yer?? Urm...kejutan nie aku yg rasakn..bkn uolls!!hahahahaha...3 kejutan sekaligus tau...dlm minggu nie sajer..terkejut mak, nyah..........hahahahahahaha...


sapa nak tau kejutan apa?meh cnie rmi-rmi...sila angkat kaki~~~hohohoho...(selalu sgt nk agkt tgn,buring tau..)

Kejutan demi kejutan yg aku dapat :

  1. yg nie VERY,VERY,VERY the shock la weiiii...hahahahahahaha..so, aku xnak bgtau lgi..n3 utk mgu depan baru aku update...just mtk doa kalian semua, wish me LUCK...
  2. mak aku call, then dia bgtau ada kad undangan kawin sampai kt umh aku..atas nama aku sendiri..biler mak aku belek punyer belek...dia tengok setem tue dicop dari Terengganu..hahahahaha...sp plak kwn aku dri sana nie..hehehehe...so, aku tnyer la sapa
    nama dia..mak aku kata, HAIRANI BINTI MOHAMAD NOH...aku dok pikir lama2...xkanlah "YUN"...mcm xpercaya klu dia betol2 nk kawen...dia kata nak kawen, msti bgtau aku...angin xder,ribut xder...nak kawen ker????(betol x yun??)hehehehehe...bila mak aku bgtau alamat umh dia dkt Felda Air Tawar Kota Tinggi, bru aku tau...bdk nie 1 dorm ngn aku ms dkt Sekolah Menengah Teknik Muar..hehehe..nm kwn aku yg 1 lg adlh YUN KHAIRANI BINTI MOHAMED NOR..kan dah nk dekat sama kan??kan??betol x uolls???sapa sokong aku, sila anggukn kepala..hihihihihi..dulu, dia dikenali dgn nama "intan".aku pun terus lincah call dia..rite now, dia keja dekat Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia dkt Cheras..position "Penolong Pegawai Penyelidik Q27"..itu rezeki dia..alhamdulillah..dia pun sama ngn aku, hampir 1 tahun bekerja..(baru lg nie..mcm2 yg xjumpa lg..duit pun byk habis..-akulah tue...hahahahahahaha..)
  3. pasal yuskmarina la...aku jumpa dia..lepak2 ngn dia....dia ceritakn mslh2 dia la...masalah aku...hehehehehe..ada lar bab-bab yg memeranjatkn aku...tp, xpyhla aku kongsikn dgn uolls....hiii..

itu sajer..


~the end~







Tuesday, October 20, 2009

Cuti Hujung Minggu (Jumaat)

Posted by Ms Linee at 3:10 PM 0 ELITE
peace be upon U,


ari jumaat (16/10/2009), keja mcm biasa...aku ada appointment jam 7.30 pm dkt New York Skincare dkt Boulevard MidValley..tp, aku terlambat g..so, my appointment pun tlepas..so SAD..tp, nk wt cmner kan??xder rezeki namanyer tue..xperlah, aku xnk pun wt lg..then, aku jalan2 dlm Mid Valley..snap ckit2 jerk gmbr..sbb, aku mmg dah penat..penat thp DEWA!!!xlarat uolls..balik keja, terus g window shopping~~

sampai rumah, terus jerk mas0k tido0..nie betol2 lena sampai jam 3 pg..(ikuti pula kisah jam 3 pg pd n3 akn dtg..aku akn try update as fast as I can...)wlupun, dalam hati aku nie berkobar nk ceritakn apa yg berlaku pd weekend yg lepas, tp sbb aku mmg penat thp dewa, so aku terpaksa berehat 1 hari jap..(hahahahahahahaha)

dah la, aku arini badan penat2 lg..(sengal2 badan la kot??) drive jauh tuh...dri Johor ke KL..nti aku update lg..gmbr pon aku update dlm n3 selepas ini ok...

till then, bye...








Kembali Pulang

Posted by Ms Linee at 10:05 AM 4 ELITE
peace be upon U,

"Welcome to Taman Desa, Old Klang Road KL..."

hahahahahaha..giler ayt nie...poyo's tahap dewa!!nie ditujukn utk diri sdri...(agkt bakul lah plak??hahahahaha..)

sbb, aku dah kembali ke KL..kota metropolitan..kota yg penuh pancaroba..kota yg dikatakn penuh dgn peluang pekerjaan..kota yg sibuk..kota yg byk "sale" sbb byk shopping cmplx yg best2..(aku plg suka g mid valley!!)bg aku sumer ada kt sn..then, plg dkt ngn umh aku..+ - cuma 5 minit jerk..hahahahahahaha...uolls nk ikut x?sp nk tumpang umh aku??(smata2 nk g MV)..hahahahaha...kelakor tol!!tpi, KL lebih dikenali sbb ibu negara Malaysia!!

lg, yg best dkt sini, apa ek???jap..jap..aku pikir!hah...byk jugak perk2 yg positif..yg aku xtersenarai pon byk gak..mcm2 ada......tak kurang jugak dgn yg negatif nyer..ada org kt,kota maksiat...so, what do U think??uolls pikir cmner plak??whatever pon, aku dtg cnie, dgn niat yg baik..mencari rezeki yg halal..mencari pekerjaan..menambahkan kawan2, pengalaman,ilmu...

itu pendapat aku..pepatah org tua2 kata, byk org byk ragam..bg aku, aku agreed dgn apa yg dikatakn..then, dri situlah kita peroleh banyak pengalaman..yg pahit, masam, masin, manis...kehidupan ini mmg penuh dgn onak & duri..(chewahhh....berfalsafah plak...choiiiiiiii)

yg penting, moga Allah Taala sentiasa memberkati diriku, keluargaku & ibu bapaku..Amin..


**chop!!apa yg aku merepek ini???!#$%%^^&*^
padahal, td cter ttg hal lain...dus~~dus~~

"SELAMAT KEMBALI KE KL..." (wacaaaaaa)

~the end~





Friday, October 16, 2009

Happy Deepavali

Posted by Ms Linee at 5:30 PM 0 ELITE
peace be upon U,


esk, Deepavali...so, aku nak ucpkn Happy Deepavali pd seluruh masyarakat India yg ada di seluruh Malaysia ini...

arini, aku kena balik kg...mak suro balik kg..then, aku xboleh nk on9 dkt sana...so,sblm aku balik..aku wt n3 nie dulu...hehehehehehehe..kt jumpa lg k, after weekend nie..

nnti balik dri kg, aku update n3 yg lebih baik..hehehehehehe..





Wednesday, October 14, 2009

Open House '09

Posted by Ms Linee at 4:00 PM 2 ELITE
aku xdpt nk tangkap gmbr WIFE Ali dri dekat...tapi, SUMPAH lawa thp DEWA doh~~~~


nie lah suasana yg rmi org..


ank Putrajaya...wlu ibu sama ayhnyer berasal dri Tawau, Sabahan...hahahahaaha..


juadah pd mlm itu...


lagi-lagi




uolls nmpk x En. Adad??


Kak Ros melayan sapa ntah..



inilah ank K.Saemah yg cukup comeL...hahahaha...dcc dia ada Mama Ilah..



peace be upon U,


sepanjang weekend yg lepas, masa aku cukup padat dgn jemputan kawan-kawan utk menghadiri majlis rumah terbuka...ada yg aku g sorang ...ada yg aku g bersama dengan kawan-kawan...so, aku just nak upload sajer sumer gmbr2 tue...malas dah nak ceritera~~


-the end-


Tuesday, October 13, 2009

JAMUAN HARI RAYA PC - 1

Posted by Ms Linee at 4:03 PM 0 ELITE
peace be upon U,


today, ada jamuan hari raya...jom meraikannyer...hahahahahahahaha..nti aku ceritera lagik..now, aku busy nk siapkn apa2 yg patut.......


-the end-


sedEynyeR

Posted by Ms Linee at 4:00 PM 0 ELITE
peace be upon U,


hi..aku punyer gambar hilangla...aku pun xtahu mcmner boleh hilang???uolls rasa hilang dkt mana??choiiiiiiiiiiiii la mcm nie...@##$%%% tol la....dah 3 hari, xupdate~~jenuh aku mcari gmbr2 yg hilang tue...wt ever pun, aku tetap akn terus mencari dimana ia berada......wish me luck,ok????da~~~~~


the end...


Sunday, October 11, 2009

Happy Birthday

Posted by Ms Linee at 8:00 AM 4 ELITE
happy birthday 2 u....nie cake yg aku hadiahkn dri jauh....



tiup lilin dulu...(1.2.3......)


kiriman hadiah dri aku...


a wishes for him..........


design for him...


card just for him....




only 4 U...


for U

peace be upon U,
Happy Birthday 2 U,
Happy Birthday 2 U,
Happy Birthday 2 _._._._._,

Happy Birthday 2 U.......


lagu nie aku tujukn khas wt some1 yg sambut bfdy dia...some1 yg prnh mengenali diriku, memahami segalanya...tp, kita bkn dijodohkn utk bsama....(Urm, PASRAH DENGAN KETENTUAN YG TELAH DITAKDIRKN....)


HAPPY BIRTHDAY TO U
Sweet 26th
10.10.2009

Hope Ur dreams come true....




Aku DOAKAN MOGA DIRIMU TERUS BAHAGIA...AMIN..


Saturday, October 10, 2009

MiNES Shopping Cmplx

Posted by Ms Linee at 1:58 PM 0 ELITE
wajah aku pd ari Jumaat - poyo thp DEWA!!??


kepenatan melayan KARENAH nani & c-ro...


napa xceria lagi niE???


nie la kedai nset nani & c-rO pergi..


nie sumer kedai2 yg jual nset yg ada kt Mines


nie lah air yg aku suro nani belikn...hahahahahaha..



nie adlh yg paling best, best, best & best.... i like it so much..



peace be upon U,


smlm, aku g MINES...wt masa nie, dah 2x aku menjejakkn kaki ke cni..sblm nie, aku xpnh g pun..aku ke cnie pun, sbb c-ro (kwn aku ok??) ajak...then, bawak lah si Nani..dlu, ms ke cni sbb dorg nk beli nset..kali nie plak g, sbb nset Nani msuk virus...(weh Nani, klu xpandai pakai nset tue, janganlah beli)...pakai jerk nset yg ko pandai pakai) nie aku ckp dlm hati sdri..hahahahahaha...

janji kt B4, jam 12.00pm...aku n c-ro dah siap2 kuar sblm ms tue..nani, still lg xnmpk bayang!!hampeh tol...bila aku dah siapmasuk keta, start enjin, c-ro pon dah masuk..& aku terus jerk mulakn perbicaraan...(hahahahahaha..)


L: c-ro, nani mn??
C: ntah..aku pun xtahu..tadi sudah ku bilang sama dia..(kwn aku nie gurl Tawau,Sabah ok...)
L: dah tue, nk tgu mn nie??
C: kt tgu depan pintu lif...
L: ko ctc nani cepat...nti kt nk mlepak2 lg..(hahahahaha..)
C: roger!!

slm 5 minit, tgu nani baru tiba...penat tol weolls tgu minah nie...then, g sn..trus g kdi nset yg dia beli dulu...mtk chinese boy tue format sbb masuk virus..dlm ms 1 jam, weolls pon jalan2 & lepak2...Nani nk beli kasut..so dia pun g carik kasut..mmg dptlah apa yg dia nak..so, aku pun ajak g mkn...


aku ajak g Subway, tp Nani & c-ro xpandai mkn sn...so, aku pun take away subway aku...Nani yg belanja..BEST woooooo......tp, Nani & c-ro g mkn nasi dkt food court..hahahahaha..
aku plak "pow" air lg...

slps, 1 jam, balik ke kedai ituew smlm, nk ambil nset Nani, tp still ada virus lg...so, aku ckp,lain x kita dtg lg..sbb jam di tangan sdh menunjukkan jam 2.30 pm..dah kelewatan nie...

terus kami balik dgn aku yg memecut laju...(wktu masuk jam 2.45pm, ok....tp, weolls smpi jam 3pm) hahahahahahaha..

-the end-



Tuesday, October 6, 2009

sehari sebelum balik KL

Posted by Ms Linee at 11:57 AM 0 ELITE

nie adik beradik aku yg poyo... (aku yg xda cz, tgkp gmbr kan.....)


mak aku ngn cucu 1st dia...Hamdani



peace be upon U,

rite now, aku just nk story ckit ttg 1 hari sblm balik ke KL..jatuh pada hari Ahad...patutnya,awal2 pagi dah aku siap2 kan diri n balik ke KL...tapi, aku rasa cammmmmmmm...Urm, mmg malas tahap dewa, nk drive balik KL...along n a.nawi, dah siap2 nk balik..then, weolls pun masak2 la ckit...dia balik jam 1 petang..after lunch hour..nie gmbr2 yg diambil bersama "hamdani" sblm dia balik kg...pakai baju yg aku baru beli hari sabtu..hehehehehehe...aku plak balik KL jam 3pg bersama2 dgn honey...tapi, lain2 keta..dia pki keta dia la...the end-



topik pagi ini - IKUT KATA HATI

Posted by Ms Linee at 11:15 AM 0 ELITE
peace be upon U,

topik smlm & harini yg dibincangkn bsama mmg ada kena-mengena ngn aku!!topik 4 today "KATA HATI"...kdg2 bila kita ikut kata hati, ada baiknya...ada hikmahnya..but ada juga bila kt ikut kata hati, tb2 semakin buruk jadinya..so??? depands pd individu tersebut & perk yg terjadi kpd dirinya...dia yg wat keputusan utk segala-galanya..bagi aku pulak, bertenang dan fikir kembali positif & negatif, barulah wt keputusan yg sewajarnya....

tb2, ada 1 kes pagi td yg disiarkan di HOT FM, (aku mmg peminat & pendengar setia,ok??) sama , sebijik dan sejibik yg terjadi pada diri aku jua...

so, penyelesaian yg dia lakukan (jangka pendek) :

  1. bersabar byk2..
  2. bawa bertenang...
  3. tarik nafas pjg2..
  4. then, minum air suam..
penyelesaian (jangka panjang) :

  1. bertenang
  2. lakukan solat hajat
  3. tempuh apa yg ada di depan mata
  4. mempertingkatkan/memperbaiki diri sendiri dgn lebih baik
  5. banyakkn bersabar...meminta pertolongan daripada Yang Maha Esa...
-the end-

Friday, October 2, 2009

thE rings

Posted by Ms Linee at 10:50 AM 2 ELITE

peace be upon U,

org lain, dok seBok cter2 n update pasal "aidilfitri" but ME??? jeng..jeng...aku nk updatE ttg "my ring"...sblm uolls sumer nk wat apa2 andaian @ speskulasi @ apa-apa sajer...terlebih dahulu, aku nak bgtaU, ini adalah cincin aku yg mak aku hadiahkan.........best woooooooooooooooooo...sukEr giler dpt present nih...jom, see my NEW RING...layannnnnnnnnn~~~~


p/s : nak tunggu dari BF bg, mcm tunggu "bulan jatuh ke riba"....(huhuhuhuhuhuhu...)



Thursday, October 1, 2009

hari raya

Posted by Ms Linee at 2:48 PM 0 ELITE
peace be upon U,

sumer org update ttg hari raya....huhuhuhu...aku pun nak update pic, tpi sumer pic ada pada along aku yg dkt perak...hahahahahaha...padan muka ngn aku~~~la la la lala~~~XPER LAH...aku akn update pic apa yg ada sajEr...hehehehehehe....