Saturday, June 27, 2009

sedih +++ pilu

Posted by Ms Linee at 3:09 PM 4 ELITE

whats wrong wif U, gurls???? Urmmmm...nothing much 2 say bout dis.. i'm just feel very sad since dis week...

Terasa diri, jiwa ini kosong +++ 000+++ ????? what must i do?? mencari di mana silap & salahnyer? mencari di mana titik yg bernoktah itu...Adakah di sebalik apa yg telah tersurat @ perlu mengetahuinya dari perkara yg tersirat????


OT WeekeNds

Posted by Ms Linee at 1:37 PM 0 ELITE

NgEEEEEee....(",)
kononnyer "workaholic" r tuh....xlah...hehehehehehehe...tp, demi mencari sesuap nasi tok menyara kehidupan, so kejalah slgi termampU... demi mencapai cita2 yg selama ini diidamkan..diimpikan.. lantas, diri ini sggup berkorban untuk menggapainya...payah @ susah, diri sdri yg kendalikan...(mn ada perk yg senang jerk dlm dunia nie???tol x??) take the challenge n think positive...INSYAALLAH, keberkatannya ada di situ.....

Thursday, June 25, 2009

REJAB

Posted by Ms Linee at 10:11 PM 2 ELITE

REJAB muncul lagi...Semalam, 1 Rejab dengan penuh kesyukuran, aku dan kawan-kawan office ku di JPN Putrajaya berpuasa...Alhamdulilah...Menyambut kedatangan Rejab dengan perasaan yg gembira...Justeru itu, aku mengambil keputusan untuk melaksanakan puasa pada bulan ini dengan sebanyak yg mungkin selagi diri ini terdaya & termampu...INSYAALLAH....kita hanya mampu merancang, segala-galanya dengan keizinan Allah Taala..Tapi, sbg insan kita perlu sentiasa berusaha untuk mendapatkan yg TERBAIK!!!!!


Saturday, June 20, 2009

hamper K.I.K.O

Posted by Ms Linee at 2:21 PM 0 ELITE

Nie nak tunjukkan hamper yg aku hadiahkan pada baby amin aka Muhammad Wafiq Nur Amin, anak sulung kpd Mawi aka Kojeng n Linda...Congrate 2 both of u..hehehehehehehe..nie sahaja yg mampu aku berikan dgn setulus hatiku ini...huhuhuhuhuhuhuhu...kat dlm tuh, ada 2 towel, set bedak ntah paper ntah, beg KIKO, botol susu kecik + besar, bekas tok letak susu tepung n adalah set penjagaan tok baby kot....hehehehehehe...aku sdri tgk skjp jerk...jom saksikannya...
Layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

Wednesday, June 17, 2009

Travelling 2 East Malaysia

Posted by Ms Linee at 1:33 PM 0 ELITE
nie lah full view 4 cuppies tue..i think sumer org suka nie..yg sedih nyer, kitaorg b2 dpt mkn 2 biji jerk..so, another day, kitaorg akn order lg tok kepuasan diri mkn cuppies nie sepuasnyer...

view dari dekat...cantik kan?theme cuppies nie KASEH+SAYANG...LOVE2 nie yg aku paling suka!

cupcakes yg aku order tok my beloved..tok birthday dier..hope, dia happy selalu..

lini hadiahkn cuppies nie special 4 baby k.linda & mawi...muhammad wafiq nur amin..


hi..welcome back..kemalasan yg melanda diri aku mwatkn aku hny mampu tatap shja blog ini tnpa mlakukn sbrg "update"...hal ini disebabkn diriku ini yg sgt2 penat+tired(sama jek meaning tuh...hehehehe), sbb bru pulang dri Pantai Timur pd Isnin 15.6.2009... Ke mana g nie??huhuhuhuhu...jom ikuti pengembaraan yg aku lakukan di sana...kihkihkih..
aku ke sana start dri balik keja pd jumaat lps 12.6.2009...penat wey sbnrnya..balik keja aku terus fly ke terengganu..mcm nk pengsan pun ader..penat gler..tp, ku gagahkn jua semangat ini..
hehehehehe..

tuk hari keesokannya,pd sabtu 13.6.2009, pepg lg aku dok sibok dah bangun pepg tok g carik k.jue..seorg yg bley dikategorikan pakar dlm bidang cup cakes nie..(if korag nk tengok sumer koleksi k.jue, sila layari link k.jue nie...www.sugar4sugar.blogspot.com

dlm pjalanan aku ke kuantan, tb2 my beloved nie, bley plak tak tahu jalan ke cosmopoint tuh (ntah apa kena ngn dia waktu tuh)..nie sbb, aku diminta k.jue tok pick my cc di cosmopoint kuantan..tp, ambil ngn k.nor (k.jue friends) sbb k.jue xda waktu nie..dia sdg berada di KL..huhuhuhu..(actually,feel so sad cz xdpt jumper k.jue..aku just nk face 2 face ngn dia,that's all)

so, dlm pjalanan tue lg aku dah mmg teruja gler tok ambil cc yg aku order selama nie..cz, aku penat mencari idea nk wat apa tok party 4 my beloved..hehehehehehe..bley tahan lah dgn party yg aku wat tue..sumer yg terlibat secara langsung @ tidak langsung, aku ucapkan jutaan terima kasih byk2...tp,masih ada lagi yg berkecil hati pd aku n my beloved, cz tidak menjemput diorg tok mhadiri party ini..Actually, party yg aku dok plan selama nie, hnya tuk diriku,my beloved n ahli keluarga dia shja..xda pun org lain!!tp, ntah idea sapa ntah mjemput sanak saudaranya, jd aku pun layannnnnnnnnn shja..but, aku tetap panjatkn kesyukuran kpd Allah Taala, kerana majlis ini berjalan dengan lancar..Bak kata org tua, sedikit @ banyak tue xpenting..tp,keikhlasan kita memberinya..terima kasih kpd yg menghargai dengan apa yg aku lakukan sumer ini..terutama sx, family!! (mak cik, pak cik, k.linda, mawi aka kojeng, mira, sarah, baby amin)..

ok...aku dah dapat cc tue..dgn perasaan gembiranya, aku ambil dari tgn k.nor tue...waktu tue, aku g kuantan pki kereta kojeng...best wooooo...syiok gLer..time kasih kojeng sbb mberi pinjam pd aku...klu x, xsampailah aku ke kuantan tue..hehehehehehehe..

after aku dah ambil cc tue, aku g mega kt kuantan..tmpt yg xpnh aku jejaki..1st time tuh..aku g sana sbb nk g tgk n cari hadiah tok baby k.linda (nama dia muhammad wafiq nur amin)..so, aku pun g lah masuk butik "Anakku"...tp, aku terus katakn pd my beloved, i dont want buy this brand..dia ask, Y??saja jerk nk bg brand lain, cz mama n papa dia mmg dah pakai brand tuh..so, aku ajak dia g masuk kt Parkson..n aku jumpa brand KIKO..so, aku terus wat keputusan tok pilih brand tuh..yg kelakarnyer waktu tuh, mula2 dah angkat hamper yg kitaorg nak..tp, at last but not least..dia xnak plak...dia kata xbesh!!dia nak yg ada beg!so, terus cancell bill ngn cashier tuh..pilih yg ada beg, n i agreed with him..hehehehehe..terus wat pembayaran n terus balik ke rumah..sbb, aku dah letih.cm, dlm pjalanan pulang, still singgah cuci mata di Telok Chempedak aka TC..

Tiba di rumah pd jam 5.00 ptg..terkejutnya aku pd ketika itu, ramainyer org..saudara-mara dia..mcm ada majlis kesyukuran lah plak..pening kpla aku diwatnya..tp, aku tetap cool..just wat apa yg patot shja..lantaklah apa org lain nk kata..aku xmakan duit org pun..aku tetap ada duit sdri..cz, aku sdri bekerja..hehehehehehe..

so, malam tue lah majlis yg aku nanti2kan..sumernya berjalan dgn lancar..alhamdulilah..

selain dari cc yg aku order tok my beloved, aku turut order cc tok baby amin...anak k.linda..hehehehe...tahniah pd k.linda & kojeng kerana telah mendapat baby baru dlm hidup kalian b2...

p/s: aku akn upload gmbr ASAP..hehehehehehe..tp,pd aku xbyk lah..tue yg wat aku sedih gler..most of my photo wif my beloved..

Thursday, June 11, 2009

sadnEss

Posted by Ms Linee at 11:28 PM 0 ELITE

what do U think?? Urm..this is from my bottom of my heart...tp, adakah org lain pun merasainyer???of course NOT..hanya org yg merasainya tahu betapa sukarnya untuk menghadapi perkara tersebut..mungkin ini dugaan hidup tok aku?@ cabaran?or mmg nak mencabar diri aku yg poyo's nie??Korang pkir, apa sebabnyer? Aku rasa jawapannyer ada pd diri aku sdri..kepastianya adalah apa yg berlaku ada hikmah di sebaliknya..hanya kita, as a human must work hard to find the pearl...( betol ker nie???hehehehehehe....)

- about TAG -

Posted by Ms Linee at 2:10 PM 2 ELITE


Hi..Rite now, i want to tell her (chentasweetie aka Miss Sweetie) hak milik Hasbullah (coming soon lah,hehehehehehe..) that i dunt understand about tag..i think i must solve the paragraph, but i'm still compius!!hahahahaha..So, i take the last choice, tok xnak pun menjawab TAG yg telah diposkn tok aku dri Aidareena tuh..
wawawawawawa....Bler aku jd compius, aku terus kehilangan idea2 yg gler @ gler2...kihkihkihkih...tp, aku akn tetap berusaha gak untuk memandaikn diri ku ini dgn sumer tuh..kahkahkahkahkahkahkah...for the future, i will n MUST take the challenge!!chaiyok....

Saturday, June 6, 2009

Wanita

Posted by Ms Linee at 12:19 PM 0 ELITE

Aku wanita aku kaum hawa

Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Satu yang ku mahu
Ku wanita...
Yang hanya perlu kau fahami


Thursday, June 4, 2009

tirEd + sLeep

Posted by Ms Linee at 12:38 AM 0 ELITE
ok,it's time to sLeep..
tomorrow never diE..hahahahahahaha..
still ada hari Esok untuk aku pergi KErJA..Esok,must wear "batEk styLe" tok g oFficE..
sbb?tatau lah..mgkn hari batEk sedunia kot..wawawawawa..
dah late nih..
hope aku dapat bangun esok pagi...very hopE...till then, nitez every 1..muahks...

jom tid0000ooo...
Zzzzzzzz..

Wednesday, June 3, 2009

lyric for HIM...guEst who?

Posted by Ms Linee at 11:49 PM 0 ELITE
Saat N tika ini, mata aku still xnak tido lg..padahal ESOK kejer tuh....Aku pun tatau lor..napa ngn mata niE??what happEn?hehehehehe...mata kEr? MATA HATI? wawawawa....Erm,lu pikirlah sdri sayang wey....hehehehehe...



Tuesday, June 2, 2009

so borEd ???

Posted by Ms Linee at 10:58 PM 1 ELITE
hi...this week, i feel so bored..Y? i'm not sure..maybe i'm alone at homE..hehehehehe...so?apa lg, tpikirlah aku tok wat perk2 yg dapat memanfaatkn masa y aku ader..hahahahaha..
  1. g kejer lor...aku bantai OT sajer everyday, smpi time gler, (kononyer workaholic r tue...perasan sungguh!) weekend pun aku kejer gak...hahahahahaha..betol2 nak carik duit nih..
  2. aku g kuar mLepak bsamer2 ngn kekwn lor..aku g tonton wayang dah...kihkihkih..last week, aku g tonton filem "NIGHT AT THE MUSEUM 2"..Sbb,aku dah tonton y sebelum nie punyer,so perasaan teruja tok meneruskn misi mjadi2..kihkihkih...So far, klu saper tnyer,aku jawab ok sajer..
  3. plan y bru create tok mbusykn diri aku sdri adlh tonton movie tok mgu ni d Alamanda,Putrajaya dgn tajuk "Jangan Pandang Belakang Congkak"...hahahahaha..dgr tajuk pun dah kelakor..mesti byk unsur2 lawak dlm cter nih..hehehehehe...
  4. bukan apEr,aku rasa aku penat sangat time drive "kereta"...sbbnyer, jaoh gler aku g keja wey....60km?klu korang rasa guane?tp, aku still bdoa stp hari supaya,aku dimurahkan rezeki...hehehehehe...

Monday, June 1, 2009

Mother's Day

Posted by Ms Linee at 4:56 PM 0 ELITE
Pd 13/5/2009 yang lepas, i think every1 in the world know about "mothers day"..sumer org akan wish ibu msg2..tp, bg aku setiap hari adalah hai ibu...........hahahahahahaha..actually, aku xwish pon...haha...ada duit lebih ckit, aku just g belikan dia baju..
waktu aku g PKNS Bangi ari tuelah dgn si Maizan sbb dia lebih banyak tau port2 kt KL nih...hahahahahaha...

wedding day 2009

Posted by Ms Linee at 4:38 PM 2 ELITE
Foto nie, honey paling suka...

Nie apa ntah?Aku bkn xtau...tp nama benda alah nie aku x ingat.....


Nie merupakan "red carpet" yg akan dilalui Honey & Suhaimi

Nie plak pndgn dari pintu gerbang..............

bgambr slps majlis akad nikah selesai...........



Nie plak sewaktu majlis pernikahan...


Nielah, parents yg paling ktorg sumer banggakan...Thank U very much....

Pd 2/5/2009, merupakan hari yang paling bersejarah 4 my sis..my 2nd sis..it's HONEY...tue lah ktorg pgl dia..hehehehehe....dia mlangsungkn perkahwinannya dgn jejaka idamannyer MAS SUHAIMI...so, majlis tue mmg blangsung dgn meriahnyer n i think its a great weeding day..Ia berlangsung bukan di rumah kami, tpi di Dewan S.R.J.K. (C) Pei Chun Semerah Batu Pahat, Johor...wat ever pun, CONGRATULATION 4 both of U..aku gak nak mgucapkn jutaan terima kasih yang tak thingga kepada sumer kakitangan yang memeriahkan majlis itu dri scra langsung @ pun tidak langsung..tmasuklah org ramai yg hadir, parents with their son/daughter dari KL dgn cameraman yg dtg dari KEDAH, cameraman tok studio & outdoor...xlupa jugak pd Kak Gee, as a mak andam....hehehehe...Ops, untuk katEring gak yg banyak bsusah-payah...hahahahaha...xpelah, akak aku bayor sumer tue tau.............hahahahaha...